joi, 24 martie 2011

Floarea-soarelui de hartie


Pe langa quilling, exista o multitudine de modalitati in care se poate folosi hartia colorata pentru  a face lucruri dragute. Asa ca m-am apucat de experimente si am facut o floarea-soarelui tridimensionala din hartie, pe care am lipit-o pe carton si am facut din nou o felicitare. 
Inainte de a confectiona floarea am citit o multime de tutoriale pe net. Problema este ca nu mai stiu dupa ce cuvinte cheie am facut cautarea pe google, asa ca nu mai gasesc site-ul de pe care am luat metoda. Cert este ca intre timp, tot cautand acel tutorial, am gasit tutoriale pentru flori si mai frumoase. Va scriu link-ul, poate va inspira:    
http://inspirationaltechniquesandtutorials.blogspot.com/search/label/Hand%20made%20Flowers .



Pentru petale am desenat singura forma. Le-am desenat mari, deci a iesit o floare mare cu multe petale. Dupa ce le-am decupat, le-am indoit pe mijloc, ca sa obtin tridimensionalitate. Nu am aruncat hartia din care am decupat petalele si chiar am folosit-o la felicitare (am lipit-o pe margine, ca in imaginea de mai sus). Pe cartonul albastru, am lipit un carton alb pe care se poate scrie un mesaj de "La multi ani!" sau o alta urare. Floarea am construit-o pe cartonul alb. Am lipit primul strat de petale. La al doilea strat, am lipit petalele in drept cu spatiile dintre petalele primului strat. Mijlocul florii l-am facut dintr-o floare "pom pom" (pentru tutoriale cautati cu google "quilled pom pom flower") si l-am lipit fix peste locul gol care a ramas la baza petalelor. Am ciufulit floarea pom pom, apoi am ciufulit petalele florii astfel incat sa se "imbine" elementele. In completare, am lipit pe felicitare si o bucata de sfoara de canepa rasucita.



 

luni, 14 martie 2011

Felicitari quilling de primavara

Ce imagine va vine in minte cand va ganditi la primavara? Si ce culori? Si ce flori v-ati astepta sa gasiti pe felicitarile de primavara?

Raspunsul: GHIOCEI

Deci...


joi, 10 martie 2011

Floare rosie quilling






Imi plac macii. Deci, daca afara abia incepe sa se mai incalzeasca (e sezon de ghiocei, nu de maci), eu mi-am facut rost de un mac ... din hartie rasucita. Cu alte cuvinte, avand pe acasa hartie rosie si maro, nu m-a oprit nimeni sa fac un mac quilling. Am gasit pe net un tutorial foarte explicit ( http://increations.blogspot.com /2009/09/quilled-poppies-step-by-step-part-1.html  ) si apoi m-am pus pe treaba.
Mi-am desenat singura modelele pentru petale si am facut 4 petale. Am facut si mijlocul. Cand l-am asamblat mi-am dat seama ca macul meu a iesit cam mare si ca seamana a ceva floare de Craciun. Am mai tuns din "stamine", le-am pictat varfurile cu alb si am atasat o za. Acum chiar seamana a mac, sau daca nu, macar e dragut. Singura mea tristete este ca prea am pus petalele in acelasi plan, dar m-am obisnuit cu imaginea.
Fiind atat de mare, l-am purtat pe post de martisor-pandantiv pe 1 Martie. L-am pus la gat intreaga zi, inclusiv l-am lasat pe sub fas si fular. Ei bine, a rezistat eroic, nici macar n u s-a indoit. Deci, contrar aspectului delicat pe care il au obiectele quilling, ele sunt chiar rezistente.

miercuri, 9 martie 2011

Primele felicitari quilling

Obiectele handmade m-au pasionat de cand ma stiu. Mereu am facut cate ceva, fie ca am desenat, sculptat, pictat, insirat margele, facut cercei sau ce o mai fi fost. Pasiunea pentru handmade a luat forma quilling-ului vara trecuta, cand am vazut ce minunatii se pot face din banala hartie colorata.
Am vazut pe youtube cateva tutoriale si m-am convins ca si eu pot face asta. Drumul pana la magazin, sa-mi cumpar hartie colorata, a fost anevoios. Am tras de timp cat si cum am putut. In realitate stiam ca daca ma apuc, s-ar putea sa ma opresc greu. Am aterizat si in magazin. Am cumparat hartie galbena, violet, maro si un carton piersiciu deschis. Am gasit si adeziv care la uscare se face transparent. Avand acestea, m-am apucat de facut felicitari. Nu mi-a venit sa cred cat de fine si de pretioase sunt felicitarile quilling.
Primele mele felicitari quilling:

luni, 7 martie 2011

Fluturi si martisoare quilling

Desi astazi este 8 Martie, m-am gandit totusi sa postez cateva poze cu martisoarele pe care le-am facut pentru 1 Martie. Am vrut sa ofer niste martisoare mai speciale, asa ca am facut fluturasi si flori (narcise, ghiocei, o floarea-soarelui stilizata) din hartie rasucita (tehnica Quilling).
Deci...




La fluturasi am muncit cel mai mult. Va spun in linii mari cum am procedat. Am folosit fasii de hartie de latime 4 mm pe care le-am taiat din coli de hartie colorata format A4. Am mai folosit adeziv, ace cu gamalie, un tocator de pluta si o imagine cu un fluturas luat de pe net.


Am inceput cu aripile. Primele au fost zonele cele mai mari. Am rulat  strans  fasii de hartie galbena, portocalie si rosie si am facut niste rotite pe care le-am invelit in fasii albastre. Pe acestea le-am potrivit pe model, le-am lipit intre ele si le-am fixat cu ace.



A urmat corpul, iar apoi am umplut golurile, totul a fost fixat in ace. Deci, pana a ajunge fluturas, a fost un fluturas vodoo.


Spre final, fluturasul s-a imprietenit cu florile, care si ele au fost facute din hartie rasucita.