marți, 5 aprilie 2011

Felicitare vintage

Astazi vreau sa postez poze cu felicitarea vintage pe care am facut-o si de care sunt oarecum mandra. Zic oarecum din cauza ca tipul de flori quilling nu este spectaculos, insa sunt mandra ca am folosit auriu si ca am obtinut un aspect interesant.

Felicitarea:



Povestea:

Felicitarea am facut-o la cerere, sa se asorteze cu un pandantiv de aur cu piatra goldstone, adica o piatra caramizie cu sclipici auriu, ca in imagine:

Mi-am cumparat hartie caramizie, maro, galben si bej. Prin magazinul din care am cumparat hartia am ochit si un fel de foita subtirica galben sidefat (imi pare rau ca nu stiu cum se numeste foita) si tempera aurie. Nu prea  ma inspira culorile pe care le-am ales, dar le-am ales in acord cu goldstone-ul. 

Pentru marginea felicitarii am folosit foita aurie. Fiind translucida, pusa doar peste caramiziu se inchidea si nu mai avea energia aceea, a auriului, asa ca am lipit-o pe bej. Dupa ce s-a uscat (vorba vine, ca  se lucreaza cam greu cu acea foita), am decupat forma pe care am aplicat-o pe margine. Am tinut felicitarea o vreme presata intr-o carte, ca sa se indrepte marginea care s-a cam curbat.

Dupa ce am aplicat florile quilling, le-am pictat marginile cu tempera aurie. Aici am inceput sa ma incant, fiindca nestiind ca este atat de accesibila tempera aurie, mult timp m-am intrebat cum sa fac sa pun auriu pe florile mele. Obsesia mea pentru auriu nu este intamplatoare. Am cautat pe net bijuterii quilling si am ramas fixata sa fac si eu asa ceva:


Inca nu am facut bijuterii quilling, desi urmeaza, dar am pus auriu pe flori quilling. Am divagat. Revenind la felicitare. Mi-a placut foarte mult contrastul pe care auriul l-a facut cu maroniul inchis, chiar mi se pare ca se pun in valoare foarte frumos. La fel, caramiziul cu auriu are un aspect placut. Nu mi-a prea placut auriul pe bej din cauza ca, privit din anumite unghiuri, bejul aurit pare murdar. In fine, voi evita sa le mai asociez. 

La final, luata de val, am pictat cu auriu si fundalul. La final, uitandu-ma la felicitare, mi s-a parut ca are un aer vintage, asa ca a ramas cu numele de felicitare vintage.